ons 15 aug 2018 15:42:52

D-TEC slutar marknadsföra lysrörsarmaturer

D-TEC arbetar med att ge bästa möjliga förutsättningar till människor som arbetar i synkrävande arbetsmiljöer. Miljöer som kräver korrekt och behagligt ljus. Ljus som är flimmerfritt, skuggfritt, bländfritt och som skänker lugn för ögonen och motverkar ögonstress, ögontrötthet och i längden, mental trötthet. Samtidigt måste ljuset vara exakt när det kommer till färgäkthet, starkt för att lysa upp hela arbetsytan som man arbetar på och gärna dimbart för att kunna kontrolleras i olika situationer och arbetsmoment. 
 
Länge har lysrör varit en bra ljuskälla eftersom det, med dåtidens krav svarat mot flera av ovanstående parametrar, samtidigt som det varit en relativt billig, beprövad och tillgänglig teknik. Dock så har det även haft en hel del nackdelar när det kommer till bland annat miljö, underhåll och värmealstring. Samtidigt har LED tidigare inte varit fullt utvecklat och det har funnits brister i tekniken. 
 
Men nu har dagen kommit när det inte går att bortse från att LED-tekniken helt sprungit förbi lysrör. Nu gör vi miljövänliga, slimmade, tysta, ögonergonomiska, lågvärme-strålande, färgäkta armaturer i LED som dessutom är flimmerfria med långa underhållsfria intervall uppemot 40 000 brinntimmar. 
 
Utifrån det är vi glada och stolta att meddela att vi helt slutar med lysrörsarmaturer från och med 1 juni 2018. 
 
Vi kommer att kunna erbjuda LED-armaturer i prisklasser motsvarande lysrörsarmaturer samtidigt som vi kan erbjuda LED-armaturer fulla med innovativ, inbyggd intuitiv teknik, som tidigare inte varit möjlig. 
Nu tar vi steget mot ett ny hållbarare värld och fortsätter att utveckla innovativa armaturer i världsklass. 
 
Självklart kommer vi se till att du som redan har en lysrörsarmatur från D-TEC kommer kunna ha den i många år framöver och tillhandahålla service och reservdelar. Om du inte redan nu blivit sugen på en bit av en bättre arbetsdag vill säga. 
 
Essunga, 31 maj 2018
 
Jonas Ternell
Verkställande direktör D-TEC